پارچه بارانی که پارچه ضد آب نیز گفته میشود و همانطور که از اسمش مشخص است، مخصوص مناطق بارانی و مرطوب است. این پارچه در برابر نفوذ آب، رطوبت و باد مقاوم است. انواع مختلفی از لحاظ جنس و کیفیت ساخت دارد.
در روزهای بارانی سال، فرقی نمی کند بخواهید چندین ساعت بیرون بمانید یا فقط بخواهید به خرید کوتاهی اکتفا کنید؛ در هر صورت، باید خودتان را از بارش باران و سرما در امان بدارید. این در امان بودن با پوشیدنِ بارانی مناسب حاصل می شود. در فصول سرد سال، بارانی می تواند بهترین دوست و همراه شما باشد و نگرانی از خیس شدن و سرما خوردن را از فکر و دلتان بیرون براند. در بازار امروز، تنوع پارچه برای بارانی نیز مانند هر چیز دیگری زیاد است و شما با شناخت درست این پارچه ها می توانید بهترین و مناسب ترین پارچه را برای بارانی تان انتخاب کنید.
چارلز مکینتاش، شیمی دان اسکاتلندی، مخترع پارچۀ ضد آب است. پیدایش بارانی ها نیز بعد از همین اختراع شروع شد. در سال 1836، مکینتاش این پارچه را اختراع کرد و بعدها این پارچه برای دوختن بارانی استفاده شد.
بارانی هایی که اوایل قرن بیستم تولید می شدند، بسیار سنگین بودند؛ اما در دهۀ 1940، پارچه ای سبک روی کار آمد و در تولید بارانی به کار گرفته شد. پارچۀ وینیل در دوختنِ بارانی مورد استفاده قرار گرفت؛ چراکه ضد آب و بسیار سبک بود. آزمایش های زیادی انجام شد تا در نهایت، پارچه ای تولید شود که بتوان آن را با ماشین لباسشویی نیز شست؛ پارچه ای کاملاً ضدآب، بادوام و سبک.
بعد از دهۀ 1970، انقلاب شگرفی در صنعت بارانی رخ داد و بارانی هایی با طرح ها، رنگ ها، الگو و حتی پارچه های متنوع تولید شد.