پارچه غواصی از ترکیب پلیاستر و الیاف مصنوعی به وجود میآید. بافت آن بهصورت ساده بوده و در رنگهای متنوعی تولید میشود. یکی از ویژگیهای اصلی این نوع پارچه که آن را متمایز کرده است، حالت کشسانی آن در طول و عرض است. پارچههای غواصی بهصورت ساده و طرحدار عرضه میشوند که قیمت پارچه غواصی در انواع آن متفاوت است. در تهیه این پارچه از ترکیب نخهای فیلامنت (فلامنت) و سوپر بههمراه کش لاکرا مورداستفاده قرار میگیرد. بسته به درخواست مشتریان این پارچه با ضخامت و نازکی مختلف تهیه میشود که به طبع آن روی قیمت پارچه غواصی نیز تأثیرگذار است. برای خرید پارچه غواصی عمده باید به این نکته توجه داشت که مدلها و انواع پارچه غواصی متفاوت است تا بهترین نوع را بسته به نیاز خود خریداری کنید.
نام دیگر پارچه غواصی، ریبوک است. ضخامت متوسط، مناسب و استاندارد پارچههای غواصی باعث شده تا این پارچه در دسته پارچههای چهارفصل قرار گیرد و استفاده از آنهم در محیطهای سرد و هم در آبوهوای گرم کاربردی و رایج باشد. تنوع در رنگبندی پارچههای غواصی موجب شده تا افراد باسلیقههای گوناگون بتوانند از این نوع پارچه در دوخت انواع لباس باشگاهی، خانگی و غیر مجلسی بهره ببرند.
بهطورکلی دوخت لباسهای اندامی و تنگ، نیاز به تخصص بالایی دارد و برای دوخت آنها باید از الگوی مناسبی استفاده شود.
پارچه غواصی از ایستایی و کشسانی خوبی برخوردار است؛ برای همین در تولید شلوارهای کلاسیک بسیار مورداستفاده قرار میگیرد. معمولاً رنگ مشکی این نوع پارچه در دوخت شلوارهای رسمی استفاده میشود و همین موضوع و پرطرفدار بودن این شلوارها قیمت پارچه غواصی مشکی را تحت تأثیر قرار میدهد.
پارچه غواصی به دلیل جنس و حالت کشسانی که دارد، هرگز چروک نشده و بهترین انتخاب برای دوخت لباسهای ورزشی است. این پارچه در ابتدا صرفاً برای استفاده ورزشی و باشگاهی بود؛ اما امروزه در بسیاری از مصارف مردانه و زنانه همچون هودی، شلوار زنانه، سوئیشرت مردانه و غیره دیده میشود.
برخی از تولیدکنندگان لباس از نوع مشکی و مرغوب این پارچه برای تولید و دوخت لباسهای مجلسی استفاده میکنند و فروشندگان پارچه عمده نیز این تولیدیها را تغذیه و حمایت میکنند. چراکه این نوع لباسها باید بهصورت حرفهای عمل الگوسازی را پشت سر بگذارند تا به مرحله دوخت برسند.